Miks kogevad mõned naised raseduse alguses metallilist maitset?

Kui inimesed kogevad ootamatut metallilist maitset, on see tavaliselt põhjustatud teatud ravimitest, hambaprotseduuridest või kokkupuutest kemikaalidega. Kuigi selline maitsetunnetuse teke pole normaalne, on probleemi tuuma tuvastamisel seda lihtne parandada. Raseda naise jaoks on metalli maitse suus aga tavaline varajane indikaator. Teinekord, kui muid märke ega signaale veel pole, võib metallilist maitset tundes mõelda rasedustestile,...

LOHUTUSTOIDUD – MÜÜDID JA TEGELIKKUS

Salat võib tegelikult olla ka väga ahvatlev, kui see on üle kallatud piisavalt rasvase ja hästi maitsestatud kastmega või koorene kreemjas mereannisupp...mmm. Rasv on see, kust tulevad need maitse ja lõhnaühendid, mis meid ahvatlevad. Ehk siis ühendab poppe ja levinud kiirtoite kõrge rasva, soola ja/või suhkru sisaldus. Inglise keeles on selliste toitudele mõiste: “palatable...

Kas kõige maitsvam rumm tuleb hoopis laborist?

Mis on rumm? Rumm on alkohoolne jook, mis koosneb veest, ca 40% etanoolist ja lõhna- ning maitseainetest ja/või värvainetest. Rummi tootmine sai alguse Kariibi mere riikidest, kus suhkruroo pressijääki hakati kääritama ja destilleerima. Alles hiljem, kui laevadega veeti rummi Euroopasse, avastati, et tammevaatides vananemine parandab toorrummi omadusi oluliselt – see saabus kohale värvilt tumedamana...

Naine tumedate juustega. Haldjas

“Noore naise” lõhnamolekul avastatud. Muudab naised 74% atraktiivsemaks!

Jaapani teadlaste uuringutest selgub, mis on naturaalne "noore naise" lõhn. Inimese keha eritab elutegevuse käigus sadu molekule, sealjuures lõhnavaid. On tehtud uuringuid, kuidas pimesi naistele antud meeste särkidest suudeti tuvastada enda elukaaslase oma ja kuidas meeldivalt lõhnavad inimesed on meie jaoks ka geneetiliselt parema sobivusega. Jaapani teadlased Rohoto Pharmaceutical uurimiskeskusest leidsid, et lõhn, mis...

Õlu klaasis

Kuidas tehakse humalast õlut ilma humalata – uus suund käsitöö õlledes?

Humal on õlle tegemise protsessis üks kriitilisemaid komponente. See lisab tootesse bioaktiivseid aineid, aitab kaasa säilimisele ning kõige olulisem, annab maitset. Eriti just käsitööõllede valmistamisel kiputakse peoga humalaid lisama. Mõnikord isegi liialt palju, arvatakse, et peita teisi maitsevigu. Võib-olla, aga võib-olla meeldibki mõnele see tugev humala kibedus. Humalat ei kasutata muidugi vaid kibeduse andmiseks,...

Scroll to top