“Noore naise” lõhnamolekul avastatud. Muudab naised 74% atraktiivsemaks!

Jaapani teadlaste uuringutest selgub, mis on naturaalne "noore naise" lõhn. Inimese keha eritab elutegevuse käigus sadu molekule, sealjuures lõhnavaid. On tehtud uuringuid, kuidas pimesi naistele antud meeste särkidest suudeti tuvastada enda elukaaslase oma ja kuidas meeldivalt lõhnavad inimesed on meie jaoks ka geneetiliselt parema sobivusega. Jaapani teadlased Rohoto Pharmaceutical uurimiskeskusest leidsid, et lõhn, mis...

Kuidas tehakse humalast õlut ilma humalata – uus suund käsitöö õlledes?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=53&v=cXTXqGJWJtQ Humal on õlle tegemise protsessis üks kriitilisemaid komponente. See lisab tootesse bioaktiivseid aineid, aitab kaasa säilimisele ning kõige olulisem, annab maitset. Eriti just käsitööõllede valmistamisel kiputakse peoga humalaid lisama. Mõnikord isegi liialt palju, arvatakse, et peita teisi maitsevigu. Võib-olla, aga võib-olla meeldibki mõnele see tugev humala kibedus. Humalat ei kasutata muidugi vaid kibeduse...

Vanade raamatute lõhn lahti murtud

E-raamatud, audio-raamatud, raamatute lühikokkuvõtted, kõik on olemas, kuid ikkagi on aeg-ajalt tore mõnelt riiulil seisvalt teoselt tolm maha pühkida ning ahmida sisse seda mõnusalt tuttavat hõngu. Ja üldjuhul, mida vanem raamat, seda parem. Raamatutelt, nii vanadelt kui uutelt lendub sadu ühendeid, millest üksikud omavad võtmerolli selles lõhnas, mis meie ninna tungib. Enamasti on need...

Perepäev Rahvarinde Muuseumis 20.08.17

Kõik on valmis, et vastu võtta Perepäeva uudistajaid. Põhimaitsete test. Tunne ära kõik 5 põhimaitset ehk leia üles umami. Lõhna ja maitse töötuba käib suure hooga Töötuba on läbi. Viimase maitsja viimane ülesanne. Kuidas on ikka see võimalik, et hapud toidud muutuvad magusaks?!...

Tartu Hansapäevad 8-9.07.17

Hansapäevad Tartus edukalt läbitud. Aitäh sadadele inimestele, kes meie telgist läbi astusid. Õppisime, kuidas maitseb UMAMI ja kuidas seda eristada teistest põhimaitsetest. Treenisime lõhnmälu... ... ja meie pisike statistiline analüüs ütles, et Eestis on umbes 21% supermaitsjaid (rohkem maitsepungasid keelel kui keskmiselt) ja 37% mitte maitsjaid (ehk neid, kelle jaoks toidu maitse ei ole...

Scroll to top